Prawie na każdym opakowaniu artykułów spożywczych można znaleźć napis „Najlepiej spożyć przed”. Co potem? A potem połowa zawartości lodówki ląduje w koszu. A to zjedliśmy na mieście, a to nie mieliśmy akurat ochoty na kefir.
Użytkownik reddit split71 dzieli się ciekawym znaleziskiem, które daje odpowiedź na to pytanie.
Na stronce Eat By Date można znaleźć informacje jak długo wytrzymuje żywność w lodówce.
Dzięki temu możemy dowiedzieć się, ile tak naprawdę kefir, warzywa czy mięso mogą stać w lodówce i się nie popsuć.
Fajna strona
I jeszcze jedno – miód na uszy niektórych supermarketów ;]
A co to nam daje, skoro i tak kupujemy produkty już po terminie bo w markecie ktoś przebił datę, umył wędlinę czy zdrapał pleśniaka? A poza tym, nie wiemy nawet ile jest tego mięsa w mięsie.
Z doświadczenia wiem, że pozostaje pewien „margines”. Ale uważajmy, bo można nieźle się zatruć