Chciałbyś spróbować czegoś zupełnie nowego?
Bułki do kanapek z kalafiora i jajek pozytywnie cię zaskoczą!
Składniki (na 3 porcje):
• 2 szklanki tartego (na tarce do sera) lub mielonego (w robocie kuchennym) kalafiora
• 2 jajka
• 2 łyżki stołowe utartego siemienia lnianego (opcjonalnie)
• 1 łyżka stołowa pesto (opcjonalnie)
• 1/4 łyżeczki kurkumy
• sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
– Rozgrzej piekarnik do 230 °C
– Ubij wszystko na jednolitą masę (używając dużej trzepaczki lub widelca)
– Umieść porcje wielkości 1/4 szklanki na pergaminowym papierze do pieczenia wysmarowanym oliwą z oliwek
– Piecz przez 10 minut, obróć i piecz kolejne 5 minut.