Trick ze świeżym jajkiem bez skorupy

1
1067
Moduł sprawdzania pisowni OrphusWidzisz błąd na stronie? Zaznacz i kliknij Ctrl+Enter
Trick ze świeżym półprzezroczystym jajkiem bez skorupy

To jest niegotowane jajko. Żółtko plus białko minus skorupka.

Kto chętny na przeprowadzenie takiego eksperymentu w warunkach domowych? Poniżej znajdziecie skandalicznie prosty poradnik jak zrobić półprzezroczyste jajko bez skorupy.

Trick ze świeżym półprzezroczystym jajkiem bez skorupy

Potrzebujemy kurzego jajka, octu, zamykanego pojemnika (do którego włożymy jajo) oraz łyżki. Po włożeniu jajek do pojemnika, wlewamy ocet (powinien nakryć jajka) i zamykamy pojemnik. Następnie wkładamy go na 24 h do lodówki.

Bardzo (bardzo!) ostrożnie wyjmujemy łyżką jajko z pojemnika, wylewamy stary ocet i wlewamy nowy, wkładając pojemnik z jajkiem na 24 h do lodówki.
Po wyciągnięciu spróbujcie delikatnie ścisnąć jajko – jest elastyczne oraz półprzezroczyste.

Kwas octowy (etanowy) zniszczył skorupkę jajka, jednak jego zawartość pozostanie nietknięta.

Jeżeli podoba Wam się ten trick, udostępnijcie go swoim znajomym używając przycisków społeczościowych ;)