Modernistyczne kompendium gotowania – parę stron z książki za 451$

0
1096
Moduł sprawdzania pisowni OrphusWidzisz błąd na stronie? Zaznacz i kliknij Ctrl+Enter

Modernist Cuisine: The Art and Science of Cooking jest czymś więcej niż zwykłą książką kucharską.

Nathan Myhrvold, Chris Young, Maxime Bilet podeszli do sprawy w sposób profesjonalny i przewracają do góry nogami nasze dotychczasowe wyobrażenie nt. sztuki, którą jest gotowanie. Podobnie jak francuscy impresjoniści, dążą do oddania zmysłowych, ulotnych momentów, których podczas dobierania składników oraz samego gotowania jest pod dostatkiem.

Kto może być lepszym przewodnikiem po tajnikach kulinarii niż szefowie kuchni zatrudnieni w najlepszych restauracjach świata: elBulli, The Fat Duck, Alinea i in.!

Książka przykuwa uwagę również z innego powodu – do celów promocyjnych używany jest specjalny zwiastun. Teraz trailery przestaną Wam kojarzyć się jedynie z filmami…

Autorzy udostępniają kilka stron swojej książki – każda z nich dotyczy innego tematu.

Chłońmy wiedzę, którą dzielą się z nami guru gotowania.

Kliknij, aby zobaczyć w większej rozdzielczości

Modernistyczne kompendium gotowania - Irradiating Food to Perfection

Modernistyczne kompendium gotowania - Parametric Recipe Pasta

Modernistyczne kompendium gotowania - Taming the Breath of the Wok

Modernistyczne kompendium gotowania - The Chemistry of Color Changes in Cooking

Modernistyczne kompendium gotowania - The Lost Art of Pot-Roasting

Modernist Cuisine: The Art and Science of Cooking