Kto powiedział, że lód musi być koniecznie z wody?

1
524
Moduł sprawdzania pisowni OrphusWidzisz błąd na stronie? Zaznacz i kliknij Ctrl+Enter
Lód z soku jabłkowego

Aby schłodzić napój, wrzucamy do niego kostki zamrożonej wody.

Nie uważacie jednak, że lód z wody (kostki lodu ze zwykłej wody, nie wspominając o „kranówce”) częstokroć wybitnie psują smak trunku? Przejdźmy od razu do propozycji: jest to ten sam napój, którym będziemy się delektować. Tyle że zamrożony.

Sok, herbata (coś dla miłośników Lipton Ice Tea), kawa mrożona itd.

W przypadku drinków (¡nie – nie wrzucajcie do szklanki whisky kostek lodu z whisky!) kilka kostek lodu z soku nada trunkowi niepowtarzalnego smaku.

Dajcie znać w komentarzach, jak się miewają Wasze podniebienia!

  • Koon

    Lub jak ktoś jest mega leniem są tzw. „kostki do whiskey” also kamienie do whiskey. Wykonane są ze steatytu, który nie pobiera zapachu i smaków. Wsadzasz do zamrażalki i wrzucasz do drinka :)